Al jaren werk ik in de westerse gezondheidzorg.Uit nieuwsgierigheid ben ik begonnen aan het eerste jaar mijn studie Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Hoe kon het nu zijn dat deze vorm van geneeskunde kon zonder bloed-, röntgen-, en microbiologisch onderzoek? Na het eerste jaar heeft het me zo gegrepen dat ik verder ben gegaan met de studie. En als ik eerlijk ben: neem het beste uit twee werelden. De TCG kan de reguliere behandeling perfect ondersteunen en geeft ook veel oplossingen die de westerse wereld niet heeft. Andersom met een gebroken arm kom je er met TCG alleen niet, ondersteunen van de genezing kan bijvoorbeeld wel. Het mooie aan de TCG is dat het uit gaat van het herstellend vermogen van de mens. Je lichaam kan meer dan je denkt! TCG kijkt naar de natuur en hoe werd het daar opgelost? Het is een holistisch systeem waarbij het lichaam en geest één is. Waarom zou het lichaam dan opdelen als het om zorg gaat?

In mijn praktijk gaat het maar om een ding: u als patiënt. Het is mijn bewuste keuze om maar een patiënt tegelijk te prikken en echt de aandacht aan u te besteden. We hebben dan maar één gezamenlijk doel en dat is om u zo snel mogelijk beter te maken. We maken samen een behandelplan wat ik zo goed mogelijk probeer uit te leggen. En dan gaan we samen aan het werk want u heeft vaak ook een taak. In de behandeling zit vaak een voedings- en/of lifestyle advies. Pas op! want ik kan ook streng zijn. Maar over het algemeen is dat geen probleem, want we hebben tenslotte ons gezamenlijke doel.

 

TCG gaat niet alleen uit van zieke personen maar wordt ook zeer vaak preventief toegepast. Je hebt maar een lichaam, zorg er dus goed voor. En waarom wacht je met je lichaam beter te maken als het voor je echt ziek wordt al zoveel signalen geeft?

 

Naast dit leuke werk ben ik getrouwd en ben ik moeder van een tweeling (Saar en Dries). Mijn kinderen prik ik al meerdere jaren en ze vragen er zelf ook regelmatig om… mama wil je me prikken want ik heb zo’n last van… Kinderen prikken vergt net een andere aanpak, maar het heeft vaak snel resultaat. Knuffels en favoriete muziek mogen mee, we proberen van zo iets wat toch spannend kan zijn toch iets leuks te maken.

 

Nummers & Codes

 

Lid NVTCG Zhong nummer: 2017013

 

AGB code praktijk: 90062911

 

AGB code: 90103548

 

BTW nummer: 148784963B01

 

Nummers & Codes

 

Klachtenregeling te downloaden

 

PR.code: 24104

 

KVK nummer: 68367643